Menu schované do tlačítka

 

Koncert sborů „Skálo, Skalko, Skaláčku…“

Ve čtvrtek 8.června 2023 se v přeštické sokolovně konal tradiční závěrečný koncert našich pěveckých sborů Skalky pod vedením Jany Valentové a Skaláčku pod vedením Nadi Květoňové a hudebního souboru Přeštické flétničky pod vedením Vlasty Holé. Koncert jsme uspořádali ke 155.výročí založení zpěváckého spolku Skála a 70. výročí od ukončení jeho působení v Přešticích. Dalším významným mezníkem bylo pojmenování našich sborů Skalka a Skaláček v roce 1996. Připomenutí 25ti let od pojmenování se mělo konat v roce 2021, bohužel doba covidová to neumožnila. Byli jsme rádi, že jsme mohli na společném výročním koncertě přivítat bývalé sbormistryně Evu Kučerovou, Annu Šteinerovou, Hanu Valachovou a Vladimíru Strakovou.

Program byl velmi pestrý, tématem koncertu se staly písničky o škole. Sbory se střídaly se svým repertoárem, zazpívali nám sólisté – výherci celostátního kola pěvecké soutěže, ale hlavně jsme si zazpívali a zahráli společně. Skalku doprovázela na klavír Tereza Živná Šmatová a v některých písničkách se představili žáci ZUŠ na saxofon. V době přestávky si mohli návštěvníci prohlídnout vystavené fotografie, kostýmy a kroniky.

Poděkování patří všem hostům, kteří přijali pozvání na náš koncert, především vedení města, vedení ZŠ Josefa Hlávky Přeštice a vedení T. J. Sokol Přeštice. Velkou pochvalu si zaslouží všechny účinkující děti, které se na své vystoupení velmi těšily a vytvořily tím úžasnou atmosféru. Největším poděkováním za jejich pěvecké a hudební výkony byla hojná účast posluchačů. Tímto bych chtěla poděkovat všem rodičům a našim příznivcům za nerušený poslech, velký potlesk a podporu dětí v jejich mimoškolních aktivitách.

Mgr. Naďa Květoňová (Skaláček)

 

FOTOGALERIE

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Závody v boulderinguNEW

Návštěva 1. ročníku v knihovněNEW

DOPRAVNÍ SOUTĚŽ – úspěch v okresním kole

VYBÍJENÁ – vítězství krajském kole

DEN MATEK ve školní družině

Prvňáci v ZOO Plzeň

Ohlasy účastníků návštěvy z partnerské školy + FOTO
(Projekt Krško)

ŠTAFETOVÝ POHÁR – úspěch v krajském kole

ATLETICKÉ VÍCEBOJE – úspěch v krajském mistrovství

UKLIĎME ČESKO (6. ročník)

Další úspěšný přespolní běh

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti