Menu schované do tlačítka

 

Výměnný pobyt žáků z Krška ve dnech 27. 3. – 29. 3.

Je to již více než 12 let, kdy naše škola zahájila spolupráci se Základní školou Jurija Dalmatina ve slovinském Kršku. Během této dlouhé doby se projektu průběžně zúčastnilo přes 500 žáků a několik desítek učitelů na obou stranách.

Česko-slovinskou spolupráci s účastníky letošního výměnného pobytu jsme zahájili již v roce 2015, během kterého si žáci vyměnili ručně psané dopisy v angličtině, a spolupráce jak dětí, tak učitelů, probíhala pouze na dálku. O rok později, v roce 2016, pak naše čtyřicetičlenná výprava navštívila na tři úžasné dny Krško, kde pro nás byl připraven bohatý zábavný i vzdělávací program. Navíc k tomu se čtyřicet pohostinných rodin slovinských žáků staralo o ubytování našich dětí.

A nyní, v roce 2017, se setkáváme opět, stejné děti, stejní učitelé, abychom společně strávili tři dny na oplátku u nás v Přešticích.

Říká se, že život je nejlepší učitel. Když vidíme naše děti, slovinské a české, jak spolu komunikují, spolupracují, radují se ze společných zážitků a užívají si společný čas, musíme uznat, že to tak je. Těch pár společných dní jim dá do života mnohem víc, než bychom je kdy mohli naučit ve školních lavicích.

Závěrem mi dovolte poděkovat všem zúčastněným žákům, kteří nás jako školu, ale i jako Českou republiku reprezentovali s velkou zodpovědností a nadšením a kteří mají největší podíl na úspěšném průběhu projektu. Děkuji také všem vám rodičům zúčastněných žáků za vaši podporu a přátelskou spolupráci, které si moc vážíme. Dále bych chtěla poděkovat všem zúčastněným učitelům, kteří se věnovali přípravě projektu ve svém volném čase, a kdy jim odměnou byly jen naše díky. Děkuji i všem ostatním učitelům a zaměstnancům naší školy, kteří nám byli po celou dobu slovinské návštěvy velkou oporou a dokázali perfektně zvládat svoji každodenní práci i v těchto velmi komplikovaných podmínkách. A samozřejmě také děkuji vedení školy, které svým vstřícným postojem tento projekt podporuje a umožňuje jeho realizaci.

Mgr. Ing. Olga Volfová Naxerová
koordinátorka projektu

KRŠKO - 1.DEN    KRŠKO - 1.DEN    KRŠKO - 1.DEN

 

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Ohlasy účastníků návštěvy z partnerské školy + FOTO
(Projekt Krško)
NEW

Okresní kolo v minikopanéNEW

UKLIĎME ČESKO (5. ročník)NEW

Účast atletů na druhém přespolním běhu

Poděkování od účastníků návštěvy z Krška

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

Účast v matematické soutěži PANGEA

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti