Menu schované do tlačítka

 

Krátký animovaný film neboli Stop Motion - Juniorfest (5.A, 5.C)

9. a 10. listopadu si děti pod vedením animátorů v KKC Přeštice vyzkoušely, jaké je to za dvě hodiny stvořit krátký animovaný film technikou stop motion. Procvičily si schopnost vyprávění i výtvarné dovednosti. Před kamerou vznikly krásné příběhy. Akce se nám velmi líbila a děkujeme za zprostředkování MAS Aktivios.

učitelé 5. ročníku

I v letošním roce proběhl v Přešticích opět Juniorfest, kterého se zúčastnili žáci naší školy. 9. listopadu 2017 jsme navštívili KKC, kde jsme byli rozděleni do tří skupin. Poté si každá skupina vymyslela své téma k animaci: Čtyřlístek a tajemné dveře, Straka a hodinky, Golem na cestách. Nejdříve jsme navrhli a poté vytvořili postavy a kulisy, titulky jsme vyráběli až při animaci. Dozvěděli jsme se, že samotná animace se provádí posouváním postav po kulisách a focením jednotlivých pohybů: fotka – pohyb – fotka. Na závěr jsme si všechny tři filmy navzájem pustili. Moc se nám to líbilo a zjistili jsme, že animování není jednoduché.

 Hynek Musil – 5. C

9. listopadu jsme šli do KKC vyrobit krátký animovaný film. Ten náš se jmenoval Golem na cestách. Děj byl o Golémovi, který vlezl do vesmírného penálu. Létaly tam tužky, pastelky i on sám. Po úžasném zážitku vylezl z penálu, zamával mu a to byl konec animovaného filmu.

Maxim Kolman – 5. C

9. listopadu jsme šli do KKC na tvorbu krátkého animovaného filmu. Vymysleli jsme název: O strace a hodinkách. Děj filmu byl o starém dědovi, který hrabal před domem listí a o strace, která mu vzala hodinky. Straka odletěla s hodinkami na velký strom. Děda se rozhodl strom porazit. Strom spadl a straka rychle odletěla i s hodinkami.

Filip Klír – 5. C

9. listopadu jsme šli do KKC vytvořit krátký animovaný film. V místnosti jsme byli rozděleni do tří skupin. Každá vyráběla jiný film. Naše skupina se skládala z Barborky Milotové, Hynka Musila, Reného Kocíka, Angi Holubové a mě. Tvořili jsme film Čtyřlístek a tajemné dveře. Vyráběli jsme postavy, okolí, bubliny se slovy, malovali pomocí pastelek a fixů. Každý měl za úkol jinou postavu nebo okolí. Když jsme všechno domalovali, začali jsme animovat. Bylo toho hodně, naštěstí jsme to stihli dodělat. Já osobně si myslím, že se nám to povedlo. Když jsme příběh dotočili, tak jsme ho ostatním spolužákům pustili. Všem se moc líbil.

Štěpánka Šatrová – 5. C

V pátek 10. listopadu jsme šli s naší třídou do kina a potom tvořit animovaný film. Nejdříve jsme se rozdělili na tři skupiny. Potom jsme se domluvili, o čem bude ten náš film. Naše skupina vymyslela, že zloděj odemkne všechny klece a zvířata utečou do města. Film se jmenoval: Zvířata útočí. Akce se mi líbila, byl to příjemný zážitek.

Matěj Zita – 5. A

10. listopadu jsme šli se třídou na Juniorfest. Vyzkoušeli jsme si vyrobit krátký animovaný film. Dali jsme se do skupin a vytvářeli jsme pohádku. Naše skupina vymyslela téma: Fotbal. Řekli jsme si, co kdo bude malovat. Jonáš maloval pozadí v domě, David fotbalistu, Adam židli, Sam stůl, Alice trávu a oblohu, Eliška lavičku a Adéla fanoušky, kteří se jí povedli. Já jsem malovala kopačky. Obrázky jsme vkládali postupně pod fotoaparát a měnili scénu. Když jsme měli vše hotové, film jsme si pustili. Musím říct, že se nám to docela povedlo.

Viktorie Hajdúková – 5.A

Na workshopu jsem byla ve skupiny s Ali, Viky , Eliškou, Davidem a Jonášem. Vymysleli jsme si animaci s názvem: Laviho boty. Bylo to o tom, že fotbalista Lavi ztratil boty, tak se šel zeptat fanoušků, zda o nich něco neví. Fanoušci mu řekli, že je viděli pod lavičkou. Pak je našel.

Adéla Bartoňová – 5. A

Krátký film

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Ohlasy účastníků návštěvy z partnerské školy + FOTO
(Projekt Krško)
NEW

Okresní kolo v minikopanéNEW

UKLIĎME ČESKO (5. ročník)NEW

Účast atletů na druhém přespolním běhu

Poděkování od účastníků návštěvy z Krška

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

Účast v matematické soutěži PANGEA

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti