Menu schované do tlačítka

 

Ani po Vánocích se děti v družině nenudily

Výstava Jak si umím hrát v Domě historie Přešticka

Poděkování patří paní Radce Süssové za poutavé povídání a provedení výstavou "Jak si umím hrát", která se nám moc líbila. Jako princezny jsme se cítily v krásných šatech, které jsou součástí výstavy a my jsme si je mohly vyzkoušet, včetně doplňků a malování, parádnice se nezapřou. A jak nám to slušelo? Moc, prohlédněte si fotoalbum.

Kluky daleko více zaujalo povídání vedoucí muzea paní Bc.Drahomíry Valentové, která nám ukázala a podrobně popsala jak funguje mechanický HODINOVÝ STROJ - stálá výstava v 1.patře DHP. Tak to je něco, užasli jsme téměř všichni, v dnešní přetechnizované době, kdy pojem ruční mechanický pohon ani neznáme. Zjistili jsme, že je toho více, co neznáme z historie našeho města. Proto jsme si domluvili další celoodpolední návštěvu DHP a moc se těšíme.  Děkujeme. 

FOTOALBUM

Kadeřnická show VYPADÁM SKVĚLE

Všichni jsme se na páteční odpoledne předem připravovali a moc těšili. Nová soutěž, kdy jsme se ve dvojicích česali a zkrášlovali, měla úspěch. Kluci vsadili na PANKÁČE a vyplatilo se, v celodružinovém hodnocení sklidili úspěch a vítězství. Děvčata se dokrášlovala sponečkami, barevnými gumičkami, ozdobami do vlasů, ale vznikaly i účesy do společnosti, dokonce jeden svatební.  Odpoledne bylo netradiční, příjemně jsme se pobavili a těšíme se na další ročník, ale až za rok.

FOTOALBUM

DO-RE-MI

Pěvecká celodružinová soutěž pravidelně následuje po třídních kolech, odkud postupují ti nejlepší. Pravda, tréma trošku byla, ale vše jsme překonali a výsledky byly skvělé. Nejlepší z nejlepších postupují do březnové pěvecké soutěže "TALENTY 2011" - pořádané MŠ Dukelská a ZUŠ Přeštice. Těšíme se na soupeře z MŠ už v březnu.

FOTOALBUM

Návštěva předškoláků z MŠ Dukelská

Těšíme se na naše budoucí kamarády, které uvítáme v září mezi námi ve školní družině. Čeká nás do konce školního roku ještě několik společných akcí, tak si jistě najdeme mnoho nových kamarádů. A pro Vás budoucí prvňáčky, budou začátky daleko lehčí. Nebojte se ve škole a v družině je to PRIMA.

FOTOALBUM

Cvičíme zdravě

Přiznáme se, že jsme požádali maminky Honzíka a Matyáše, které takové zdravé cvičení učí především dospěláky, aby nám něco ze své práce ukázaly. Poděkování patří Mgr.Štěpánce Korcové a paní Anree Kullové, za čas a přípravu programu pro nás, rošťáky.

Nejprve jsme cvičili protahovací cviky na míčích a zjišťovali, co vše se dá s nimi dělat. Líbilo se nám skákání na tzv. bosácích a hlavně soutěž, kterou vymyslel Honzík sám. Bylo to super odpoledne, těšíme se na další návštěvu. Díky.

FOTOALBUM

Odpoledne s hokejistou panem Jiřím Kučerou

I tentokrát jsme požádali tatínka, naší kamarádky Denisky, zda by přišel mezi nás a pověděl nám o své hokejistické kariéře. A povedlo se. Povídání nebralo konce, dotazy padaly různé.

Líbilo se nám vzpomínání pana Kučery na reprezentaci v národním týmu hokejistů naší republiky, kde také hrál. To jsme ale nevěděli, že nás čeká autogramiáda, focení a to hlavní, střílení na bránu, sice provizorní, ale brankáře dělal pan Jiří Kučera sám. Někteří z nás dostali i pochvalu za střeleckou techniku. Vyzkoušeli jsme si i dresy a dostali dárek - hokejku a puk, abychom mohli příležitostně trénovat. Byl to fakt zážitek, děkujeme.

FOTOALBUM

Týden hraček, proč si vůbec hrajeme?

Nebyl celý o hraní, jak by se zdálo, to by nás ani nebavilo. Ale mohli jsme si přinést svoji oblíbenou hračku nebo plyšáka do družiny a jedno odpoledne jsme si je půjčovali, povídali si o nich a hlavně jsme si hráli. Nakonec jsme vybírali tu, kterou bychom chtěli také mít doma nebo v družině.

Proč si hrajeme, s čím si hrajeme a kdy si hrajeme - o tom jsme si povídali s paní vychovatelkou, ale nejen o tom. Rádi si povídáme. "I HRANÍ JE PRO NÁS POUČNÉ", pokud je správné.

Zjistili jsme, že hraní nás ještě více baví, když si na nás udělá čas někdo z rodičů, prarodičů, nebo starších sourozenců a hrajeme si SPOLEČNĚ. Tak zase někdy ...

FOTOALBUM

Malujeme do soutěže o nejmilejší zvířátko - podívejte se na FOTOALBUM

Návštěva v Káčku v Dobřanech  - FOTOALBUM

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Ohlasy účastníků návštěvy z partnerské školy + FOTO
(Projekt Krško)
NEW

Okresní kolo v minikopanéNEW

UKLIĎME ČESKO (5. ročník)NEW

Účast atletů na druhém přespolním běhu

Poděkování od účastníků návštěvy z Krška

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

Účast v matematické soutěži PANGEA

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti