Menu schované do tlačítka

 

Volejbal boduje

O stále rostoucí oblibě volejbalu na ZŠ svědčí i nebývalý počet přihlášených škol na okresní kolo soutěží školních sportovních klubů, které se konalo jako vždy u nás a z důvodu neočekávaného zájmu o tuto soutěž se musel turnaj rozdělit do dvou dnů (kategorie dívky, hoši) a sehrávat ve dvou tělocvičnách.

29. 4. se na naší palubovce utkalo 6 družstev hochů. Herním systémem každý s každým prošlo bez jediné porážky družstvo naší školy vedené Mgr. Evou Šteflíkovou, MBA a pro zlato si tedy na bednu vyskočili tito žáci : Jan Judl, Jan Fučík, Samuel Stadher, Michal Čagánek, Michal Kydlíček, Albert Šimonovský, Ondřej Zita a Václav Květoň. Naši hráči měli od začátku mírnou převahu, nicméně nezískali svá vítězství zadarmo. Zápasy byly velmi vyrovnané a přinesly pohledné výměny.

Za žákyně nás o den později pod sítí reprezentovaly tato děvčata: Aneta Nová, Laura Králová, Karolína Turečková, Nikola Živná, Alice Kaiserová, Edita Otýsová, Tereza Taliánová, Natálie Timková, Nikola Benediktová, Tereza Benešová, Jolana Kroupová a Aneta Knopfová, které ovšem vládnou jiným druhům sportu. Daň z velké školy se občas projeví i v těchto kolektivních hrách, kdy nejsou hráčky dostatečně sehrány a to ve finále rozhoduje o výsledku. Nicméně výkony i ve skupině hráček byly na slušné úrovni a přestože zápasy byly povětšinou vyrovnané, byla na našich hráčkách znát nesehranost, která zbytečně zavinila i nevynucené chyby ve prospěch soupeřek. I přesto je nutné dívky pochválit za předvedené výkony, zejména proti úplným volejbalovým týmům, proti kterým stály, protože většina zúčastněných škol má buď oddíl a nebo kroužek odbíjené. Za zmínku stojí Karolína Turečková, která svým podáním vždy spolehlivě potrápila soupeřky. V základní skupině se tedy dívky svým umístěním na 3. místě probojovaly do čtvrtfinále, kde bohužel až třetí set rozhodl o 2 nutné body o vítězství Chlumčan a tak bojovala úspěšně o 3. – 4. místo s Merklínem.

Mgr. Ilona Malátová

FOTOGALERIE


ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH DALŠÍCH AKCÍ

Bohatý program BRANNÉHO DNE

POŠTA Z KRŠKA

PROJEKT HOLOKAUST v hodinách dějepisu

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

SVÁTEK ZVÍŘAT – SKALKA pro žáky MŠ

SVÁTEK ZVÍŘAT – SKALÁČEK a PŘEŠTICKÉ FLÉTNIČKY pro veřejnost

Na Dni vědy a techniky

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti