Menu schované do tlačítka

 

Projektové dny občanské výchovy „Deváťáci vítají páťáky“

proběhly na naší škole ve dnech 24. a 25. června 2024.

Žáci devátého ročníku si každoročně připravují v rámci hodin Ov program pro páté ročníky, aby je zábavnou formou seznámili nejen s novým prostředím.

Témata letošního vítání byla: Svět filmu a PC her s 9.A pro 5.A, Svět profesí s 9.B pro 5. B, Svět sportu s 9. C pro 5. C a 9. E pro okolní školy měla téma Piráti.

A co na páťáky čekalo? Deváťáci v kostýmech podle témat je nejprve provedli školou, ukázali jim odborné učebny, aulu, hvězdárnu, bufet a jiné zajímavé nebo důležité vnitřní prostory. Pak děti čekala „skoroúniková“ hra Honba za pokladem, při které dostávali za každé splnění úkolu „klíč“ v podobě písmene, který otevíral pomyslné další dveře – další úkol. Část úkolů probíhala ve třídě a část v tělocvičnách ZŠ.

Po splnění všech úkolů museli páťáčci složit ze získaných písmen tajenku, která prozradila, kde je schovaný sladký poklad.

 

Mgr. Ilona Malátová
vedoucí PK OV


Deváťáci vítají páťáky

I letos, jako každý rok, se uskutečnil v budově Základní školy Na Jordáně projekt mezi mladšími a staršími žáky naší školy „Deváťáci vítají páťáky“. Akce se uskutečnila ve dnech 24. a 25. června 2024.

Naši páťáci byli hned po vstupu do budovy školy Na Jordáně přivítáni svými staršími spolužáky z devátého ročníku a z jejich řad obdrželi své průvodce. Ti pro ně měli připravený program a vzorně se o třídy po celou dobu starali. Součástí připraveného programu byla prohlídka školy, seznámení se s učebnami, tělocvičnou, jídelnou a dalšími částmi budovy. Deváťáci program navíc zpestřili a rozličné aktivity, jejichž cílem bylo pomocí slovního klíče najít „sladký“ poklad. Páťáci si také zasportovali v tělocvičně, vyzvedli si nové učebnice do šestého ročníku a závěrem mohli poobědvat ve školní jídelně.

Naši žáci byli plni dojmů, sdíleli mezi sebou své pocity a převládala radost, že už pro ně budova školy Na Jordáně není neznámá. Tímto bychom chtěli všem zúčastněným vyučujícím a žákům poděkovat za přípravu velmi účelného a příjemného dopoledne.

 

Za kolektiv vyučujících pátého ročníku Mgr. H. Medková

 


FOTO - DEVÁŤÁCÍ VÍTAJÍ PÁŤÁKY

ŠKOLNÍ ROK 24/25
organizace, volné dny, třídní aktivy, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Veletrh perspektivy řemesel

Páťáci vítají prvňáky

Třeťáci na zámku v Lužanech

Exkluzivní ukázka dravých ptáků

Úspěšné okresní finále v přespolním běhu

Náborová ukázková hodina basketbalu v 1.-3. ročníku

Atletický trojboj 2. tříd

Adaptační kurzy 6. ročníku

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Přednáška prof. Lenky Zdeborové na Pražském hradě

Prestižní cena za vědu pro prof. Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti