Menu schované do tlačítka

 

Ve středu 15. 6. 2022 jsme v naší škole přivítali soupeře z ostatních škol na atletickém trojboji. Jednalo se o okresní kolo soutěže, kde se smíšená družstva utkávají ve třech atletických disciplínách. Přijelo celkem osm družstev po čtyřech závodnících, vždy dvě dívky a dva hoši v družstvu. První disciplínou byl běh na 50 m, následoval hod míčkem a skok daleký.

Naši školu reprezentovala dvě družstva, Přeštice A ve složení Adéla Stuchlová (5.A), Nela Faitová (5.A), Daniel Beška (5.B), Dominik Podhorný (5.C) a družstvo Přeštice B ve složení Tereza Svobodová (5.C), Vanesa Kreuzmanová (5.A), Matyáš Kořán (5.B) a David Němeček (5.C).

Po dvou měřených trénincích ve škole si závodníci vybojovali nominaci a ve středu jsme šli své výkony poměřit na atletický ovál v Přešticích Na Jordáně.

Obě naše družstva se držela v popředí závodu, ale ani po druhých disciplínách nevedla, rozhodla třetí disciplína, kdy družstvo Přeštice A odházelo skvěle míček a s počtem 6 341 bodů v celé soutěži zvítězilo. Družstvo Přeštice B se nevzdalo a se ziskem 5 727 bodů získalo krásné třetí místo. Mezi jednotlivci jsme také zaznamenali výborné výsledky, protože Nela Faitová mezi dívkami vybojovala 2. místo a Vanesa Kreuzmanová 3. místo. Překonala je pouze závodnice ze ZŠ Merklín. ZŠ Merklín také v družstvech vybojovala celkově druhou příčku.

Atletický trojboj měl velmi pěknou atmosféru, výkony byly velmi pěkné a vítězné družstvo si vybojovalo slíbený postup do krajského finále, jež by mělo proběhnout v září. Naši žáci byli skvělí, zaslouží si opravdu velikou pochvalu za své příkladné chování a gratulaci ke krásnému umístění.

Radek Mašát

Sestava týmu:
Anna Chodorová (5.B) - G, Elena Kuběnová (5.A) Nela Faitová (5.A), Abigail Melicharová (4.D), Daniel Fořt (4.D) – G, Jan Mener (4.A), Daniel Beška (5.B), Marek Kindl (5.A)

   

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

BISTRO na druhém stupni
OPĚT V PROVOZU
NEW

Program ZDRAVÁ 5 se všem líbil NEW

Úspěch v krajském kole pěvecké soutěže NEW

Velikonoční pozdrav do Krška

Charitativní koncert pěveckých sborů z Přeštic

Lyžařský výcvik VII.C

Přikrmování ptáků v atriu školy

Program na téma DOSPÍVÁNÍ

Příprava na návštěvu kamarádů z Krška

Účast na regionálním kole soutěže ZLATÝ ÁMOS

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti