Menu schované do tlačítka

 

Vánoce 2020 se Skaláčkem

Konec roku je pro děti tradičně spojen s těšením se na Vánoce a se zpíváním vánočních koled. Jak si však letos zpestřit konec roku koledami, když se ve škole nesmí zpívat? Paní učitelka Naďa Květoňová, vedoucí hudebního sboru Skaláček při ZŠ Josefa Hlávky Přeštice, si s tímto nelehkým úkolem poradila - se staršími dětmi ze Skaláčku vytvořila online nahrávku vánoční písně. Děti obdržely hudební podklad, který paní učitelka nahrála na klávesy, a ten si doma pustily ze sluchátek. Na jiné zařízení, tedy na další telefon, pak nahrály zpěv. Zvukový záznam poslaly zpět paní učitelce, která se postarala o sestříhání a zkompletování celé písně za technické pomoci svého manžela, pana Zdeňka Květoně.

Celá akce byla technicky i časově velmi náročná, ale její výsledek stojí za to, jak se může každý přesvědčit. Chtěla bych tímto moc poděkovat všem, kteří se podíleli na realizaci - paní učitelce Nadě Květoňové za skvělý nápad, panu Zdeňku Květoňovi za technickou pomoc, rodičům, kteří podporovali své děti a pomáhali s nahráním zpěvu a následným odesláním, a především dětem za souboru Skaláček za to, že nám krásně a netradičně zpříjemnily adventní čas. Všichni věříme, že jednou budou na tuhle zvláštní dobu jen vzpomínat: „Jo, to bylo tenkrát, když se nesmělo zpívat…“

Vedení základní školy Vám všem přeje krásné a klidné Vánoce a v novém roce především hodně zdraví a ať je nám všem brzy zase do zpěvu.

A ještě vánoční vzkaz všem posluchačům od paní učitelky Květoňové:

Vážení posluchači,

starší členové pěveckého sboru Skaláček si pro Vás připravili vánoční zpívání i přes nepřízeň současné situace. 10. prosince 2020 byl původně plánovaný náš tradiční vánoční koncert, a proto jsme Vás nechtěli ochudit o každoroční zážitek. Posíláme Vám touto cestou vánoční písničku Veselé Vánoce, kterou jsme pro Vás nazpívali a nahráli ze svých domovů. Zdravíme i naše mladší kamarády ze Skaláčku a těšíme se, až se všichni sejdeme v novém roce ve sboru a pospolu si zazpíváme.

Přejeme Vám pokojné prožití adventní doby, příjemný poslech a můžete se těšit ještě na jeden dárek - koledu Půjdem spolu do Betléma, kterou si budete moci pustit 4. adventní neděli.

Přejeme Vám nejen o Vánocích hodně zdraví, pohodu a klid, prostě tak, jak to má být.

Mgr. Naďa Květoňová a pěvecký sbor Skaláček

 

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Poděkování od účastníků návštěvy z KrškaNEW

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY NEW

Účast v matematické soutěži PANGEANEW

První přespolní běh pro naše atlety

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

Přírodovědné bádání 2023/2024

Akce lezeckého kroužku

ÚSPĚCH v Přehlídce dětských recitátorů

Návštěva v SVČ Slunečnice

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti