Menu schované do tlačítka

 

Adaptační kurzy 2020

Také letošní nový školní rok zahájili všichni žáci šestého ročníku adaptačním kurzem. Tento název se na naší škole vžil pro celodenní program pro jednu šestou třídu a jejího třídního učitele, kteří pod vedením metodika prevence absolvují pestrý program s cílem seznámit se jak navzájem, tak s prostředím nové školní budovy. Tento projekt má v naší škole již několikaletou tradici a velmi se osvědčil při práci s novými kolektivy šestých tříd, které přicházejí na druhý stupeň.

Oblasti vztahů mezi žáky je v naší škole věnována velká pozornost. Jednak proto, že žáci stráví ve škole významnou část svého života a naší snahou je, aby se zde cítili dobře, ale i proto, že proces učení probíhá v přátelském a spolupracujícím prostředí výrazně efektivněji. Proto se při adaptačních kurzech prostřednictvím technik sociálně-psychologického výcviku snažíme o co možná nejrychlejší nastartovaní efektivní komunikaci a rozvoje pozitivních vztahů ve třídě, k čemuž společné zážitky z těchto kurzů bezesporu přispívají.

Všem žákům šestého ročníku přejeme úspěšný a pohodový vstup na druhý stupeň naší školy!

Mgr. Ing. Olga Volfová Naxerová
metodik prevence ZŠ Josefa Hlávky Přeštice

FOTOGALERIE - 6.A

Adaptační kurz 6. A.

Ráno jsme se celá třída včetně paní učitelky Magdaleny Trhlíkové a paní asistentky Kateřiny Žítkové sešli v naší třídě 6. A. Po krátkém přivítání jsme se všichni odebrali do školní auly, kde všechny šesté ročníky včetně pedagogů přivítaly obě paní zástupkyně a pronesly několik milých slov. Pak náš program pokračoval v gymnastickém sálu, kde na nás již čekala pí. učitelka Olga Volfová Naxerová. Následoval bohatý a pestrý program plný zábavy, při němž jsme měli všichni možnost se lépe poznat a blíže seznámit. Po velké přestávce program pokračoval ve venkovních prostorách školy, což jsme všichni uvítali. Celé dopoledne se nám velmi líbilo a jsme rádi, že jsme se mohli tohoto adaptačního kurzu zúčastnit. Překonali jsme počáteční ostych z neznámého prostředí, nových spolužáků i nových pedagogů. Poznali jsme lépe jeden druhého. Doufáme, že se nám ve škole bude líbit a budeme spolu všichni dobře vycházet. Děkujeme paní učitelce a zároveň metodičce prevence naší školy za příjemně strávený den.

Za 6. A.Kateřina Žítková
asistentka pedagoga

 

FOTOGALERIE - 6.B
FOTOGALERIE - 6.C
FOTOGALERIE - 6.D
FOTOGALERIE - 6.E

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

BISTRO na druhém stupni
OPĚT V PROVOZU
NEW

Program ZDRAVÁ 5 se všem líbil NEW

Úspěch v krajském kole pěvecké soutěže NEW

Velikonoční pozdrav do Krška

Charitativní koncert pěveckých sborů z Přeštic

Lyžařský výcvik VII.C

Přikrmování ptáků v atriu školy

Program na téma DOSPÍVÁNÍ

Příprava na návštěvu kamarádů z Krška

Účast na regionálním kole soutěže ZLATÝ ÁMOS

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti