Menu schované do tlačítka

 

PŘEDÁVÁNÍ UČIVA ŽÁKŮM POMOCÍ APLIKACE BAKALÁŘI (ELEKTRONICKÁ ŽÁKOVSKÁ KNÍŽKA)

OSLOVENÍ ŽÁKŮ
Milé žákyně, milí žáci, všichni jsme se ocitli v situaci...

OSLOVENÍ RODIČŮ
Vážení rodiče,...

Postup pro přihlášení do Bakalářů – KOMENS – předávání učiva

V rámci elektronické žákovské knížky je spuštěna záložka KOMENS, přes kterou budou se žáky jejich vyučující komunikovat a zadávat úkoly. Úkoly budou zveřejňovány vždy každé pondělí, nejpozději do 12.00. Žáci mohou svým vyučujícím přímo odpovídat přes zprávy. V případě nejasností se mohou touto cestou dotazovat a doptávat na probírané učivo. Pro přihlášení POUŽÍVÁTE HESLO A PŘIHLAŠOVACÍ ÚDAJE PRO EŽK – PROSÍME VŠECHNY RODIČE, ABY SVÁ HESLA PŘEDALI DĚTEM, je nastaven pouze jeden přístup.

  1. Je nezbytně nutné přihlašovat se přes www.zsprestice.cz (mobilní aplikace nemusí pracovat dobře)
  2. vlevo – HODNOCENÍ
  3. VSTUP DO APLIKACE
  4. Zadání přihlašovacích údajů
  5. Vlevo záložka KOMENS
  6. Používané záložky – přijaté zprávy, odeslat zprávu, nástěnka
  7. V případě, že zpráva obsahuje přílohu, vidíte ji vpravo, je nutné na ni kliknout a stáhne se automaticky do počítače (každý má individuální nastavení, kam se přílohy stahují).
  8. Žák může učiteli odpovědět, jako při mailové komunikaci. Může také připojovat přílohu.

VIDEONÁVOD


Milé žákyně, milí žáci,

v minulých dnech jsme se všichni ocitli v situaci, kterou neznáme, která nás všechny zaskočila a na niž jsme se nemohli připravit. Mnozí z vás možná mají obavy, co bude dál, v hlavě vám běží mnoho otázek a možná máte i tak trochu strach. Ale nebojte se, jsme v tom s vámi a společně tyto zvláštní dny a týdny zvládneme. Nicméně jsme se situaci museli přizpůsobit a najít cestu, jak pokračovat ve vyučování. Budete muset více pracovat samostatně, ale o to zodpovědněji a my víme, že to s přehledem dáte. J

Pro mnohé z vás bylo nenadálé volno vítaným zpestřením, ale již po pár dnech sami jistě vidíte, že to nejsou klasické prázdniny. Je nutné se vrátit ke studiu a pravidelné práci, tak abychom neztratili pracovní návyky a po návratu do školy mohli plynule navázat.

V pátek 13. 3. 2020 jste na webových stránkách školy našli výukové plány pro jednotlivé ročníky a třídy na období od 13. 3. do 23. 3.2020. Volili jsme co nejrychlejší a nejpřehlednější způsob předání učiva. Žáci 1. stupně dostali na 14 dní zadání pro domácí práci ještě ve škole.

Od pondělí 23. 3. 2020 přejdeme na jinou cestu předávání informací týkající se učiva a úkolů. Vše bude předáváno přes systém Bakalář, jste na něj zvyklí v rámci klasifikace. Ve vašich účtech je nová záložka – KOMENS, kde se vám budou objevovat zprávy od vašich vyučujících (forma jako email). Jste šikovní a v elektronické komunikaci zběhlí, jistě na vše rychle přijdete. Důležité je se přihlašovat přes www.zsprestice.cz – hodnocení – pro přihlášení fungují přihlašovací údaje jako k EŽK, vy i vaši rodiče máte stejné. Pokud byste tápali jak na to, video návod je přiložen. Mladším dětem jistě se vším pomohou rodiče.

Doporučujeme vám, abyste každý den věnovali čas českému jazyku a matematice, rozdělili si zadané úkoly na jednotlivé dny. A vždy si tyto dva základní předměty doplňte o další, např. Aj, Nj, Rj, Fj, D, Z, F atd.

Není účelem, abyste dělali všechny úkoly najednou nebo ve třech dnech. Účelem je, abyste každé dopoledne věnovali práci, ve vašem případě učení.

Proto, abyste byli v klidu a pohodě, snažte se dodržovat stejný denní režim jako když chodíte do školy, tzn. vstávejte včas, neponocujte. Nezapomínejte si dělat pravidelné přestávky v práci a protáhnout se, odreagovat se, odpočinout:J.

Těšíme se, až se uvidíme opět ve škole.

Pedagogové Základní školy Josefa Hlávky Přeštice


Vážení rodiče,

všichni jsme se ocitli v situaci, kterou neznáme, a na kterou jsme se předem nemohli připravit.

Jsme si vědomi toho, že většina z vás řeší základní organizační a existenční otázky v rámci rodin, proto na vás v žádném případě nechceme přenášet vzdělávací povinnost. Nicméně je nutné, abychom společnými silami udrželi děti ve vzdělávacím procesu, aby neztratily pracovní návyky, aby si zachovaly alespoň nějaký základní režim dne. Bez vzájemné spolupráce toho však nedosáhneme.

Při vzdělávacím procesu zatím nepřistoupíme na 100 % ON LINE formu pomocí webinářů, videolekcí atd., důvodem je to, že nemáme dostatečný přehled o tom, jaké možnosti v tomto ohledu žáci mají, jakou počítačovou technikou jsou vybaveni.

Pro první týden jsme zvolili nejrychlejší způsob předání vhodného učiva, a to jsou sumáře pro jednotlivé třídy a ročníky, žáci 1. stupně obdrželi úkoly pro domácí práci ještě ve škole.

Od příštího týdne, tj. 23. 3. 2020, přejdeme na platformu systému Bakalář, který používáme pro elektronickou žákovskou knížku. RODIČE I ŽÁCI MAJÍ STEJNÉ PŘIHLAŠOVACÍ ÚDAJE. PROSÍME TEDY RODIČE, ABY PŘEDALI PŘIHLAŠOVACÍ ÚDAJE DĚTEM (MLADŠÍM DĚTEM BUDE TŘEBA POMOCI S PŘIHLÁŠENÍM, PŘÍPADNĚ S VYSVĚTLENÍM ÚKOLŮ).

Bude nutné se přihlašovat přes www.zsprestice.cz, sekce hodnocení, po přihlášení do účtu žáka, záložka KOMENS. K podrobnějšímu seznámení poslouží VIDEONÁVOD.

Tímto způsobem budou moci žáky napřímo oslovovat jejich vyučující v rámci tříd i v rámci jednotlivých skupin. Také je k dispozici „nástěnka“ pro třídu i pro celou školu, kam mohou vyučující a vedení školy umisťovat vzkazy a pokyny.

V této sekci se budou objevovat informace průběžně, avšak vždy do pondělí každého týdne do 12.00 hodin učitelé zveřejní nové úkoly a učivo.

Žáci mohou se svými vyučujícími komunikovat a konzultovat zadané úkoly a učivo.

Věříme, že nastalou situaci společně zvládneme a budeme našim dětem dostatečnou oporou v dané situaci, víme, že děti jsou z celé situace zaskočeny a vyděšeny.

V případě dotazů či nejasností v práci v záložce KOMENS využijte kontakt hruba@zsprestice.cz, tel: 778404195.

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Ohlasy účastníků návštěvy z partnerské školy + FOTO
(Projekt Krško)
NEW

Účast atletů na druhém přespolním běhuNEW

Poděkování od účastníků návštěvy z Krška

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

Účast v matematické soutěži PANGEA

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti