Menu schované do tlačítka

 

Den první: příjezd

Tak nám to zase vypuklo. Autobus s téměř čtyřiceti slovinskými dětmi a jejich učiteli úspěšně překonal asi 600 kilometrovou vzdálenost a teď stojí před naší školou. Uvítací výbor má plné ruce práce. Teď obědještě vyndat kufry z autobusu a hurá do školní jídelny na oběd. Naši hosté už posilnění po dlouhé cestě nutně potřebovali a vepřové na žampionech s rýží jim přišlo náramně vhod, posíláme pochvalu našim paním kuchařkám! Tak, a teď už jsou připraveni čeští průvodci, jak žáci, tak učitelé, aby se vydali s našimi slovinskými kamarády na průzkum školy. No, stejně tu zítra někdo určitě zabloudíJ

přivítáníS dospělými členy výpravy jsme se sešli ve sborovně, předali si důležité informace k nastávajícím třem dnům a ještě jsme měli čas i na chvilku přátelského popovídání. A teď už je na řadě další část programu – oficiální uvítání v aule školy, kterou si nenechal ujít ani náš pan starosta a další vzácní hosté. Oficiální proslovy a zlatý hřeb – rozdělování českých a slovinských dětí do dvojic, vřelé setkání kamarádů po roce. V rodinách našich dětí už je vše jistě perfektně nachystáno na jejich ubytování.

Ač vše předem do detailu připraveno, vždycky si oddychneme, když nám po přečtení seznamu česko-slovinských dvojic dětí v aule nezůstane někdo neumístěný. Klaplo to i letos. Uf. Nadšené kombinace český žák – slovinský žák – český rodič – červený batoh s logem školy - se rozchází do svých domovů.

Program v rodinách je různý, od výletů až po grilování na zahradě, velkou mezinárodní skupinu dětí jste možná potkali v podvečer i v našem Městském parku. Děti se vesele druží, o totéž se snažíme i my – čeští a slovinští učitelé, jen zábavná témata prokládáme ryze pracovními informacemi, které jsou bohužel v přesile. Protože to hlavní a nejnáročnější nás ještě čeká.

 Návštěva z Krška

 

 

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Poděkování od účastníků návštěvy z KrškaNEW

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY NEW

Účast v matematické soutěži PANGEANEW

První přespolní běh pro naše atlety

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

Přírodovědné bádání 2023/2024

Akce lezeckého kroužku

ÚSPĚCH v Přehlídce dětských recitátorů

Návštěva v SVČ Slunečnice

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti