Menu schované do tlačítka

 

Školní výlet 6.B a 6.E plný zážitků

V úterý 23. června se třídy 6. B a 6. E společně vydaly na školní výlet do Prahy, kde byla naplánována návštěva dvou muzeí. Obě se nacházela kousek od sebe v Celetné ulici vedle Staroměstského náměstí.

Po drobných technických problémech jsme nejprve zavítali do muzea čokolády, kde jsme si vyslechli krátkou přednášku o zpracování kakaových bobů a historii čokolády, zhlédli jsme krátký dokument, ochutnali jsme různé druhy čokolády a také jsme se zúčastnili předvedení výroby pralinek. Na závěr nás čekala ještě ochutnávka pralinek plněných lískooříškovým krémem a mohli jsme si také nakoupit v místním obchodě s čokoládou.

Poté jsme v mírném dešti přešli do muzea voskových figurín Grévin. Hned na začátku této prohlídky jsme byli upozorněni na technické problémy způsobené omezením provozu muzea z důvodu natáčení klipu pro Českou televizi. Zároveň nám bylo řečeno, že se po muzeu pohybuje bývalý fotbalový reprezentant Marek Jankulovski a Karel Gott. Považovali jsme to nejprve za legraci, ale později nám byla nabídnuta kompenzace za způsobené komplikace v podobě společné fotografie s oběma výše zmíněnými osobnostmi. Tato nabídka se samozřejmě nedala odmítnout. Byl to skvělý bonus navíc. Části z nás se kromě toho podařilo být přítomni při natáčení klipu pro Českou televizi právě s panem Karlem Gottem. Pan průvodce nám následně sdělil, že tento zážitek byl opravdu výjimečný a že se dosud nikomu z jejich návštěvníků nic podobného nepodařilo. Takže úplná senzace!!!

Měli jsme ještě krátký rozchod na Staroměstském náměstí a poté měla následovat návštěva Petřína. K té však vlivem prudké a náhlé změny počasí nakonec nedošlo. I tak můžeme ale být se školním výletem spokojení.

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Ohlasy účastníků návštěvy z partnerské školy + FOTO
(Projekt Krško)
NEW

Účast atletů na druhém přespolním běhuNEW

Poděkování od účastníků návštěvy z Krška

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

Účast v matematické soutěži PANGEA

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti