Menu schované do tlačítka

 

6.B u hasičů

Předposlední školní den jsme se třídou 6.B naší školy strávili v Hasičském záchranném sboru v Přešticích. Přivítal nás ochotný sbor hasičů. Povídali nám o tom, co taková práce hasiče – požárníka vlastně obnáší. Seznámili jsme se se zásahovými vozidly, jejich vybavením a se vším, co takový vůz dokáže. Někteří z nás se zkoušeli posadit do hasičského vozu. Vůbec jsme například nevěděli, jak vysokou rychlostí je tak objemné vozidlo schopno jet nebo jak je vůbec drahé.

Dále nám hasiči ukazovali zásahový oblek, který musí každý hasič při zásahu mít. Je to velmi důmyslný ochranný oděv, který dokáže člověka ochránit před ohněm. Zkoušeli jsme si také hasičskou helmu. Ukázali nám skvělé boty, které se v té rychlosti, kdy musí být hasič připraven k zásahu, velmi rychle zapnou. Viděli jsme také sjezd po tyči, který jsme měli obrovskou chuť vyzkoušet. To je ale opravdu jen pro profesionály a rozhodně se nevyplácí to jen tak zkoušet, když zrovna máte kraťasy.

Dozvěděli jsme se také o tom, jak vypadá takový den hasiče, co vše musí kontrolovat, jak musí být neustále v kondici a připraven k zásahu. Na takový zásah - výjezd mají hasiči totiž opravdu velmi málo času a na jejich rychlosti závisí životy. Také jsme viděli, kde se objeví zpráva o neštěstí, kam se má jet a co vše se musí stihnout za tak krátký čas.

Jsme velmi rádi, že jsme mohli navštívit Hasičský záchranný sbor v Přešticích a sáhnout si na věci vlastníma rukama a vidět věci vlastníma očima. Celé prostředí takového hasičského sboru je zdrojem oborů matematiky, fyziky, chemie a samozřejmě tělesné výchovy, což je nám blízké.

Velmi děkujeme hasičům, kteří byli na nás připraveni a hlavně byli velmi ochotni zodpovídat naše prazvláštní otázky, jejich přístup a to, že nás k nim pozvali.

Věřím, že budou tuto profesi stále vyhledávat mladší generace a budou k ní přistupovat s láskou a disciplínou, protože práce hasiče se bez toho neobejde. Věříme, že jsme se s hasiči z Přeštic nesetkali naposledy a těšíme se na další akce.

Mgr. et Bc. Ivana Vacíková, DiS.

 6.B u hasičů

 

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Přírodovědné bádání 2023/2024NEW

Akce lezeckého kroužku NEW

Lyžařský kurz 7.B + 7.E NEW

ÚSPĚCH v Přehlídce dětských recitátorůNEW

Návštěva v SVČ SlunečniceNEW

HUDEBNÍ ŠKATULKYNEW

BASKETBAL – úspěšný start do sezóny

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

Vítězství ve vybíjené

Tvoříme a vaříme společně

Exkurze za plzeňskými památkami (8. ročník)

EXPEDICE PRAVĚK (4. ročník)

BISTRO na druhém stupni
OPĚT V PROVOZU

Program ZDRAVÁ 5 se všem líbil

Úspěch v krajském kole pěvecké soutěže

Velikonoční pozdrav do Krška

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti