Menu schované do tlačítka

 

Projektové dny TV pro žáky 8. a 9. ročníku

proběhly na naší škole již pošesté.

Paralelně probíhající Vánoční turnaj v košíkové byl zřízením výběrových tříd se sportovně talentovanými dětmi pro zbytek tříd spíš demotivující a po ústním průzkumu mezi žáky byl zrušen.

Žáci byli rozděleni do skupinek a formou kruhového tréninku procházeli stanoviště, kde na ně kromě odborného výkladu a seznámení se s možnostmi zařízení, čekalo i vlastní praktické cvičení.

V posilovně Blue House  byli panem Kreysou poučeni o zásadách správného posilování a stravování a sami si vyzkoušeli posilování různých svalových skupin na strojích Grunsport, Kettler a FirstDegree.

Squash si mohli zahrát v Squash Club U Sama Přeštice, kde je pan Samek seznámil nejen s pravidly, ale i historií tohoto pálkového sportu.

Na školní horolezecké stěně žáky provedl základní metodikou lezení Mgr. Josef Dobranský, který již dlouhodobě vede kroužek lezení, neboť je lezectví jeho velkým koníčkem. Umělá stěna je sportovní zařízení sloužící k tréninku horolezectví. Umožňuje výcvik lezeckých technik, rozvoj specifických svalových skupin používaných při lezení a také nácvik jištění jednodélkových lezeckých cest. Umělé lezecké stěny bývají většinou konstruovány z desek nebo panelů uchycených na pevné konstrukci. Konstrukce určuje tvar a profil stěny. Desky nebo panely, často imitující povrch skály, bývají opatřeny sítí montážních otvorů, které umožňují variabilní uchycení chytů a stupů.

V hale TJ čekala na dívky hodina spinningu vedená Mgr Alešem Hajžmanem. Jde o vysoce účinné kardiovaskulární skupinové cvičení. Spinning patří mezi aerobní cvičení, kdy si každý jezdec volí svou zátěž dle svých možností a cílů, tempo určuje rytmus hudby. Svoje studium nám k tomuto propůjčila opět paní Dáša Pokorná.

Na fyzioterapii si děvčata pod vedením Mgr. Štěpánky Korcové zacvičila na Bosu míčích. BOSU je velmi oblíbený systém cvičení určený pro zpevnění svalů celého těla. Základem BOSU cvičení je speciálně vyvinutá nafukovací kopule, kterou používáme jak stranou rovnou, tak vypouklou. Název vznikl jako zkratka pro "bothsides up" tedy v překladu "obě strany nahoru".

V Tanečním a pohybovém studiu HELY měla děvčata hodinka ZUMBY, což je sportovní aktivita spočívající v kombinaci posilovacích cviků a tanečních kroků za doprovodu latinsko-americké hudby. Kombinují se taneční prvky z rychlých a vášnivých tanců, jako je salsa, merengue, samba, mambo, flamenco či tango s posilovacími cviky. Instruktorkami byly bývalé žákyně naší školy – Kristýna Lorenzová a Petra Schlucková, přičemž Kristýna se seznámila se studiem právě při projektových dnech.

Nejvíce se ovšem všichni těšili na návštěvu bowlingových drah v Přeštické stodole, kde po seznámení se s pravidly poměřili své síly přímo ve hře. Bowling je halový sport, ve kterém se hráč snaží hozenou koulí srazit co možná nejvyšší počet kuželek na konci dráhy.

Poděkování patří výše uvedeným majitelům sportovních zařízení za dlouholetou spolupráci.

Myslím si, že se žákům touto akcí rozšířil obzor možností sportovního vyžití v našem městě a doufám, že si každý přišel v této různorodé nabídce takzvaně na své. Protože hlavním cílem bylo přitáhnout děti blíže ke sportu a pohybu vůbec a nikoliv je odradit.

Mgr. Ilona Malátová

Projektové dny TV 

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Přírodovědné bádání 2023/2024NEW

Akce lezeckého kroužku NEW

Lyžařský kurz 7.B + 7.E NEW

ÚSPĚCH v Přehlídce dětských recitátorůNEW

Návštěva v SVČ SlunečniceNEW

HUDEBNÍ ŠKATULKYNEW

BASKETBAL – úspěšný start do sezóny

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

Vítězství ve vybíjené

Tvoříme a vaříme společně

Exkurze za plzeňskými památkami (8. ročník)

EXPEDICE PRAVĚK (4. ročník)

BISTRO na druhém stupni
OPĚT V PROVOZU

Program ZDRAVÁ 5 se všem líbil

Úspěch v krajském kole pěvecké soutěže

Velikonoční pozdrav do Krška

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti