Menu schované do tlačítka

 

Úspěch ve fotbalovém turnaji McDonald´s Cup

McDonald´s Cup je největší dětský fotbalový turnaj v Evropě, který se hraje na prvním stupni základních škol v České republice (účastní se 82% všech ZŠ) a jehož vyvrcholením je Svátek fotbalu, setkání nejlepších krajských týmů ve starší kategorii. Pořadatelem letošního 19. ročníku je Asociace školních sportovních klubů ve spolupráci s ČMFS a MŠMT ČR, patronem turnaje se stal Vladimír Darida.

V naší ZŠ Josefa Hlávky Přeštice se tohoto postupového turnaje účastní tradičně žáci 2. – 5.tříd ve dvou kategoriích: mladší kategorie A (2. a 3. třída), starší kategorie B (4.a 5. třída). A letos se jim opravdu dařilo! V okrskovém kole 26.4. v Chlumčanech se kluci dokázali poprat nejen s velice chladným počasím, ale v obou kategoriích porazili své soupeře a vyhráli 1.místo. Získali také tituly nejlepších střelců – Jan Kříž, Vít Němec a Jan Šára a nejlepšího brankáře – Vojtěch Vavřička.

V okresním kole turnaje, které se konalo na fotbalovém hřišti v Chotěšově 5.5., se opět hrálo systémem „každý s každým“ a naši chlapci si tak zahráli s družstvy Dobřan, Nepomuku, Spáleného Poříčí a Chotěšova. Fotbalisté kategorie B (4. a 5. třída) hladce porazili všechny své soupeře (9 bodů, skóre 9:1), jeden bod ztratili díky nevýhodnému rozpisu zápasů s domácím Chotěšovem a skončil tak na 2. místě. Získali titul nejlepšího brankáře – Roman Pilný. Fotbalisté kategorie A (2. a 3.třída) vysoce přehráli své soupeře (12 bodů, skóre 21:2) a okresní turnaj vyhráli. Nejlepším střelcem byl Jan Frančík, titul nejlepších brankářů získali Jonáš Fleisig a Vojtěch Vavřička. Prvním místem v okresním kole se žáci 2. a 3.tříd nominovali do krajského finále turnaje McDonald´s Cup, které se bude konat v pátek 20.5.2016 na fotbalovém stadionu 33. ZŠ Terezie Brzkové v Plzni.

Poděkování patří všem trenérům, M.Křížovi, K.Frančíkovi, L.Mourkovi, J.Beštovi a D.Duchkovi, kteří své týmy turnajem vedli a paní H.Fabiánové za fotografickou dokumentaci turnaje. Děkuji všem žákům za vynikající reprezentaci naší školy a přeji jim mnoho fotbalových zážitků a úspěch v krajském finále !

Mgr.Alena Němečková

Mc Donald´s Cup

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Poděkování od účastníků návštěvy z KrškaNEW

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY NEW

Účast v matematické soutěži PANGEANEW

První přespolní běh pro naše atlety

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

Přírodovědné bádání 2023/2024

Akce lezeckého kroužku

ÚSPĚCH v Přehlídce dětských recitátorů

Návštěva v SVČ Slunečnice

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti