Menu schované do tlačítka

 

PROJEKTOVÉ DNY TĚLESNÉ VÝCHOVY

Již počtvrté proběhly na naší škole Projektové dny TV v 8. a 9. ročníku.

Sedmičlenná družstva žáků, která se přihlásila na Vánoční turnaj v košíkové, bojovala v tomto o prvenství ve svém ročníku. Hrací systém každý s každým prověřil spravedlivě síly všech a přinesl tentokráte vítězství třídám D.

Pořadí na dalších místech:
hoši – 8.E, B, A a 9.C, A, B
dívky - 8. E, A, C, B a 9. C, A, B
Nejlepšími střelci se stali: Bešta – 8B, Tykvartová – 20b, Wolhmut – 6b. Lucie Klinerová se 104 body zlomila dosavadní školní rekord (84b)!!!

Zbylí žáci nebyli vyřazeni do pozice pouhých outsiderů a diváků, nýbrž se věnovali různým pohybovým aktivitám.

V posilovně Blue House byli p. Kreysou poučeni o zásadách správného posilování a stravování a sami si vyzkoušeli posilování různých svalových skupin na strojích Grunsport, Kettler a FirstDegree.

V hale TJ na ně čekala pod vedením p. učitele A. Hajžmana hodinka spinningu. Jde o vysoce účinné kardiovaskulární skupinové cvičení. Spinning patří mezi aerobní cvičení, kdy si každý jezdec volí svou zátěž dle svých možností a cílů, tempo určuje rytmus hudby.

Na fyzioterapii si děvčata pod vedením Mgr. Štěpánky a Jany Korcových zacvičila na Bosu míčích. BOSU je velmi oblíbený systém cvičení určený pro zpevnění svalů celého těla. Základem BOSU cvičení je speciálně vyvinutá nafukovací kopule, kterou používáme jak stranou rovnou, tak vypouklou. Název vznikl jako zkratka pro "bothsides up" tedy v překladu "obě strany nahoru".

V Tanečním studiu Heleny Hodanové měla děvčata pestrý výběr z následného menu: Bokwa, Piloxing, Pilates, Zumba, Dance aerobic, Flirt dance, cvičení na trampolínkách.

BOKWA je úplně jiná než všechna cvičení, která jste poznali doposud. Vzhledem k tomu, že kroky BOKWA jsou strukturovány na základě tvarů písmen a čísel, nevyžaduje BOKWA žádné počítání kroků jako tradiční cviky na 8 dob, které se využívají ve většině fitness a tanečních programech. U cvičení BOKWA stačí cítit hudbu a jen se volně pohybovat do rytmu a desítky dalších tančících lidí sdílejí vaši energii a vzrušení s vámi. K tomuto cvičení není třeba žádná choreografie.

PILOXING je nová cvičební metoda, která se i u nás dere na své výsostné postavení. Piloxing spojuje dva zdánlivě nespojitelné sporty – pilates a box. A z každého si vybere to nejlepší. Není divu, že tato kombinace výbušnosti a ladnosti okouzlila tolik žen v americké Kalifornii a zasáhnout se snaží i v naší republice.

PILATES je metoda tělesného cvičení, která byla vyvinuta a propracována na začátku 20. století Josephem Pilatesem v Německu. Pilatesova metoda se snaží docílit řízeného pohybu ze silného středu těla.

ZUMBA je sportovní aktivita spočívající v kombinaci posilovacích cviků a tanečních kroků za doprovodu latinsko-americké hudby. Kombinují se taneční prvky z rychlých a vášnivých tanců, jako je salsa, merengue, samba, mambo, flamenco či tango ) s posilovacími cviky.

Nejvíce se ovšem všichni těšili na návštěvu bowlingových drah ve Stodole, kde po seznámení se s pravidly poměřili své síly přímo ve hře. Bowling je halový sport, ve kterém se hráč snaží hozenou koulí srazit co možná nejvyšší počet kuželek na konci dráhy.

Myslím si, že se žákům touto akcí rozšířil obzor možností sportovního vyžití u nás v Přešticích a doufám, že si každý přišel v této různorodé nabídce takzvaně na své. Protože hlavním cílem bylo přitáhnout děti blíže ke sportu a pohybu vůbec a nikoliv je odradit.

Ilona Malátová, organizátorka projektových dnů, prosinec 2013

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Ohlasy účastníků návštěvy z partnerské školy + FOTO
(Projekt Krško)
NEW

Účast atletů na druhém přespolním běhuNEW

Poděkování od účastníků návštěvy z Krška

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

Účast v matematické soutěži PANGEA

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti