Menu schované do tlačítka

 

Poděkování od dětí a vychovatelek ze školní družiny v Přešticích

Poslední páteční březnové odpoledne roku 2014 se Klub Chovatelů Pit Bull Teriérů zúčastnil přednášky pro školní družinu při Základní škole Josefa Hlávky Přeštice. Za KCHPBT již tradičně vystoupil Miroslav Bursa a Jana Fornouzová, společně se psy Perrada’s Nait a Perrada’s Mala Jazzy.

Přednáška, či vzhledem k věku dětí spíše povídání o pejscích, se díky počasí mohla uskutečnit pod širým nebem. Do půlkruhu se kolem nás srotilo zhruba 60 dětí z první a druhé třídy a tři vychovatelky. S dětmi jsme probrali základní informace o přistupování k cizím psům, diskutovali jsme s dětmi o chování se psem na veřejnosti a v neposlední řadě jsme mluvili o plemeni APBT jako takovém. Pak následovalo hromadné hlazení Naita, který si drbání a hlazení od dětí (i vychovatelek) náležitě užil. Až nečekanou radost jsme dětem udělali rozdáním spousty omalovánek s tématikou Amerických pitbull teriérů.

Pak už následovala část dětmi stejně oblíbená jako mazlení s Naitem – ukázka bull sportů v podání Jazzy. A ne jinak tomu bylo i zde. Děti se zájmem poslouchaly a nadšeně se zapojovaly nejprve do ukázky high jumpu / skok do výšky / a poté do ukázky wall climbingu /šplh po stěně /. Tipovaly a hádaly kolik a zda takovou výšku Jazzy skočí a po každém povedeném pokuse ji náležitě odměnily potleskem a výskáním. Předváděčka sportů byla završena ukázkou disciplíny tug of war / přetahování mezi psy /, do které se opět s nadšením zapojily děti samotné a zjistily, že přetáhnout Naita a Jazzy není nic lehkého. Ukázka a zejména výkony Jazzy všechny přítomné ohromily a část dětí u mě posléze lobovala za prosazení přezdívky „Skokan“.

Na závěr se děti mohly pomazlit s oběma psíky (čehož využily více než horlivě) a také jsme dali prostor dotazům nejen od dětí a vychovatelek ŠD, ale i od několika kolemjdoucích, kteří se k naší přednášce se zájmem připojili.

Dnešní akci jsme si opravdu užili nejen my, ale i naši psíci a těšíme se na další přednášky, které už teď máme připravené.

Jana Fornouzová, tisková mluvčí KCHPBT

www.kchpbt.cz

 

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Ohlasy účastníků návštěvy z partnerské školy + FOTO
(Projekt Krško)
NEW

UKLIĎME ČESKO (5. ročník)NEW

Účast atletů na druhém přespolním běhu

Poděkování od účastníků návštěvy z Krška

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

Účast v matematické soutěži PANGEA

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti