Menu schované do tlačítka

 

Škola získá z evropských fondů téměř 4 miliony korun

V novém školním roce s novým vybavením

ZŠ Přeštice se zapojila do výzvy EU peníze školám a podala projekt s názvem Cesta k moderní škole. Projekt byl spuštěn v únoru 2011 a je naplánován na třicet měsíců. Hodnota projektu je téměř 4 milióny korun a celá částka bude poskytnuta z fondu EU. Převážná část peněz, cca 2,7 mil. Kč, bude použita na vybavení školy výpočetní a audiovizuální technikou i dalšími pomůckami. Z projektu bude též financováno další vzdělávání pedagogických pracovníků, v rozpočtu je pamatováno i na odměny pro realizátory projektu, jimiž je většina našich učitelů. Z projektu není možné uhradit potřebné stavební a technické úpravy, ty musí škola zaplatit ze svého rozpočtu, tedy z peněz Města Přeštice.

Škola již obdržela 60% z celkové hodnoty projektu. Během prázdnin proběhly potřebné stavební a technické úpravy, zejména instalace počítačové sítě do všech tříd 1. stupně ZŠ, spojení dvou menších učeben v jednu větší, úprava elektroinstalace apod.. Následně byly nainstalovány všechny přístroje a zařízení.

Od nového školního roku mají žáci ZŠ i studenti gymnaziální pobočky k dispozici kompletně nově vybavenou počítačovou učebnu s novým nábytkem a 20 stanicemi, 4 nové interaktivní tabule a další vybavení, jako např. dataprojektory a vizualizéry v odborných učebnách. Po roce užívání praxe ukáže, jakých dalších pomůcek je nejvíce potřeba, a ze zbývající částky bude vybavení doplněno.

Aby však byly podmínky dotace splněny, musí škola prokázat, že nové vybavení umí smysluplně využít. Proto musí během trvání projektu naši učitelé vytvořit cca 1800 digitálních učebních materiálů, ověřit jejich účelnost ve výuce a mimo jiné předat i na MŠMT.

I když projekt znamená pro všechny práci navíc a je i administrativně náročný, rádi jsme se chopili této příležitosti k získání prostředků na modernizaci výuky.

Děkuji všem zaměstnancům školy, kteří se na realizaci projektu podílejí, i všem spolupracovníkům z Městského úřadu Přeštice, kteří nám pomáhají při správě svěřeného majetku.

Mgr. Josef Šperl
ředitel ZŠ Přeštice

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Přírodovědné bádání 2023/2024NEW

Akce lezeckého kroužku NEW

Lyžařský kurz 7.B + 7.E NEW

ÚSPĚCH v Přehlídce dětských recitátorůNEW

Návštěva v SVČ SlunečniceNEW

HUDEBNÍ ŠKATULKYNEW

BASKETBAL – úspěšný start do sezóny

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

Vítězství ve vybíjené

Tvoříme a vaříme společně

Exkurze za plzeňskými památkami (8. ročník)

EXPEDICE PRAVĚK (4. ročník)

BISTRO na druhém stupni
OPĚT V PROVOZU

Program ZDRAVÁ 5 se všem líbil

Úspěch v krajském kole pěvecké soutěže

Velikonoční pozdrav do Krška

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti