Menu schované do tlačítka

 

NÁVŠTĚVA NA POLICII V PLZNI

Dne 18. 12. 2009 dostalo sedmnáct žáků ze Základní školy v Přešticích krásný předvánoční dárek. V hodinách výtvarné výchovy malovali obrázky na téma "Jak nám policie pomáhá" a za odměnu byli pozváni na návštěvu Územních odborů Plzeň – jih, které sídlí v Plzni na Anglickém nábřeží.

Po vstupu do budovy děti viděly své výkresy, které byly vystavené po chodbách. Přivítal nás pan por. Bc. Libor Pilař a celé dopoledne se se svými kolegy dětem věnoval. Tímto bychom jim chtěli velice poděkovat za krásný zážitek i za jejich náročnou a zodpovědnou práci. Děti byly z výletu nadšené a zde je několik jejich postřehů:

Petr Kolář, II. D:
Na policejní stanici v Plzni se mi nejvíce líbila služební auta, neprůstřelné vesty, snímání otisků prstů, ukázka drog a video.

Martin Lorenc, III. A:
Na tento den jsem se moc těšil. Jeli jsme do Plzně vlakem. V Plzni nás již čekali policisté. Ukázali nám svá auta a mohli jsme si vyzkoušet neprůstřelnou vestu, helmu, chrániče na ruce a nohy. Byl to pro nás velký zážitek.

Václav Bažant, IV. A:
Policisté nás seznámili s věcmi ze zásahové jednotky, jako třeba jsou pistole, obušek, pouta, krunýř, policejní helma … Také nám promítli video, kde vyšetřují krádeže, bouračky a různé trestné činy. Na všechny naše otázky nám odpověděli a na památku jsme dostali malý dárek. Výlet se mi moc líbil. ,

Eva Baumrukrová, IV. A:
Policisté nám ukázali, jak se dělají otisky prstů, dlaní a stopy bot. Seznámili jsme se se spoustou zajímavých věcí. Nakonec nám dali malý dáreček. Všechno se nám líbilo, bylo to moc pěkné setkání s policisty. Až budu velká, budu policistkou.

Martin Motl, V. C:
Ve škole jsme kreslili obrázky na téma Policie. Potom jsme vybírali, kdo pojede do Plzně. Cesta vlakem se mi líbila, protože vlakem jezdím málo. Z hlavního nádraží jsme šli kousek. Viděli jsme auta dopravní policie, jak se zajišťují otisky prstů a také nám pustili krátké video. Na závěr jsme dostali dárek.

Mgr. Pavlína Křenová, Mgr. Vlasta Holá

 

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Ohlasy účastníků návštěvy z partnerské školy + FOTO
(Projekt Krško)
NEW

Okresní kolo v minikopanéNEW

UKLIĎME ČESKO (5. ročník)NEW

Účast atletů na druhém přespolním běhu

Poděkování od účastníků návštěvy z Krška

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

Účast v matematické soutěži PANGEA

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti