Menu schované do tlačítka

 

ŠKOLNÍ DRUŽINA - léto 2010

Sláva nazdar výletu, výletu, nezmokli jsme ...

Velmi dobrá spolupráce s DDM vyvrcholila celodenním výletem do Prahy. Vyhlídková plavba lodí po Vltavě byla nezapomenutelným zážitkem, vždyť mnozí z nás byli na tak velké lodi poprvé. Podplouvali jsme Karlův most a poznávali i krásné historické budovy našeho hlavního města.

Druhou polovinu dne jsme obdivovali zvířata v pražské ZOO. Tropický prales, tam jsme se trošku báli, lední medvědi, ti nás pobavili, slonů a hrochů, těch nám bylo malinko líto. Každému se líbilo něco jiného a ani všechna zvířata nestihneme popisovat, ale jedno bylo společné. Nejvíce se nám líbily žirafy, které jsme viděli při krmení i ve výběhu, od paní ošetřovatelky jsme se dozvěděli moc zajímavého. Tak třeba, že žirafy spí maximálně 25 minut denně a to ještě ve stoje. To my jsme všichni po výletě spali jak medvídci. Tak na podzim si to zopákneme, hurá!

Návštěva KÁČKA v Dobřanech

Tak to jsme si opravdu užívali všichni. "Spejbl a Hurvínek na scéně". Není co dodat. Snad jediné, nenechte si tuto českou klasiku v moderní podobě ujít, fakt super.

Den dětí

1.červen, to je náš svátek a tak jsme si ho řádně užili. První oslava byla u nás v družině, soutěžili jsme, závodili a hráli si celé odpoledne. Tak by se nám to líbilo každý den. Další zábavné odpoledne bylo v městské knihovně, kde jsme dokazovali nejen literární znalosti. Děkujeme pani Mgr. Michaele Hrubé. V solné jeskyni jsme byli odpočívat, ale zbyl čas i na hraní a pohádku.

Odpoledne se zvířátky

 "Máme rádi zvířata, zvířata, protože jsou chlupatá a mají jemnou srst." V tomto duchu se neslo celé odpoledne, kdy jsme si mohli do družiny přinést své oblíbené zvířátko nejen plyšové, ale i živé. To byla podívaná, postavili jsme plyšovou ZOO. Živá zvířata jsme vzali vyvenčit na školní zahradu. Asi nikdo z nás nezapomene na Matyldu, (Kubovo králíček), kterou to s námi moc nebavilo a tak nám utekla. To byla podívaná, než se nám podařilo ji vrátit do kotečku. O našich domácích mazlíčcích nám přišla povídat maminka Verunky a Lukáše, paní Hodanová. Dozvěděli jsme se moc zajímavé věci, hlavně o krmení a chovu. Jak máme se zvířátky zacházet, abychom je moc netrápili. Děkujeme.

Odpoledne se záchrannou službou

Další netradiční, zajímavé, ale současně i poučné odpoledne strávily děti ŠD ve společnosti pracovníků přeštické záchranné služby. Mohly si prohlédnout potřebné vybavení auta, na praktických ukázkách vyzkoušet, jak je poskytována první pomoc pacientům při méně závažných zraněních. Také se dozvěděly, jak by samy mohly pomoci při drobných úrazech, případně jak přivolat záchranku. Poděkování patří panu Pavlu Dobišovi a paní Haně Benešové, moc se nám povídání s vámi líbilo. Blíží se prázdniny, doba dovolených, výletů, dětských táborů, ale i vycházek k vodě, do lesa. I proto jsme se rozloučili s velkým přáním : "Přejeme co nejméně výjezdů, hlavně k dětem !"

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Poděkování od účastníků návštěvy z KrškaNEW

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY NEW

Účast v matematické soutěži PANGEANEW

První přespolní běh pro naše atlety

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

Přírodovědné bádání 2023/2024

Akce lezeckého kroužku

ÚSPĚCH v Přehlídce dětských recitátorů

Návštěva v SVČ Slunečnice

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti