Menu schované do tlačítka

 

Anglicky se domluvíme!

Návštěva z Velké Británie

Ve čtvrtek 6.5.2010 žáky naší školy navštívil vzácný host, pan Philip Twelves, občan Velké Británie. Pracuje zde v České republice v Plzni pro společnost Airbus.  Velice ochotně vyhověl naší prosbě a přišel si popovídat s našimi žáky.

V každé třídě, kterou navštívil, se krátce představil a pak už byl prostor pro dotazy našich žáků, na které Philip ochotně a velmi vtipně odpovídal. Pro nejpozornějšího žáka měl vždy připravený malý dárek. Kromě pár českých slovíček veškerá komunikace probíhala výhradně v angličtině.

Philipe, děkujeme za návštěvu a doufáme, že se opět brzy setkáme...

Zde jsou bezprostřední dojmy našich žáků:

  • Angličan byl velmi zábavný. Nejvíce se mi líbilo, že byl na nás hodný a nerozčilovalo ho, když jsme mu nerozuměli. Snažil se mluvit co nejméně složitě. (Eliška Radová, 7.D)
  • Phil byl prima. Měl smysl pro humor. Mohli jsme mu dávat všelijaké otázky, snažil se na všechny odpovědět.
  • Líbil se mi anglický humor a to, jak vyslovoval „řízek“. Nejtěžší bylo hádat členy královské rodiny... (Václav Regner, 7.D)
  • Nejvíce se mi líbily jeho reakce na naše otázky a také to, že měl smysl pro humor. Při konverzaci s ním si člověk určitě udělal obrázek o výslovnosti rodilého mluvčího. Právě rozumět mu bylo asi nejtěžší. (Pavel Skála, 8.C)
  • Myslím, že bylo dobré přivést někoho, kdo umí správnou angličtinu a slyšet ji. Děti mají rády zpestření hodin a určitě jsme se něco dozvěděli. Bylo těžké se dorozumět, ale myslím, že jsme to zvládli. Phil se snažil mluvit i česky a měl problém vyslovit slovo „řízek“ :-) Zjistili jsme zajímavosti o jeho životě, práci, rodině, koníčcích, apod. Bavili jsme se a zároveň se i učili. (Monika Weinfurtová, 7.E)
  • Poznal jsem anglický humor. Sdělil nám, kde žil, jeho oblíbená jídla, pití a sporty. Prostě a jednoduše zábavná hodina s novými poznatky. (Zdeněk Polívka, 7.D)
  • Nejvíce se mi líbily jeho reakce na naše otázky. Byl velice legrační. Poprvé jsem měl možnost mluvit s Angličanem. Když mluvil velice rychle, tak jsem mu některá anglická slova nerozuměl, ale jinak jsem mu rozuměl skoro všechno... (Václav Klasna, 8.C)
  • Líbilo se mi, že jsme měli možnost někoho takého poznat. Popovídali jsme si o členech královské rodiny. Byl milý, hodný a zábavný. Nejvíce se mi líbilo, když nám odpověděl na otázku jestli se mu líbí česká děvčata nebo děvčata z Velké Británie. Určitě se to líbilo všem a byl to velký zážitek. (Renata Šilingrová, 7. D)
  • Setkání s Philem mi hodně dalo. Uvědomila jsem si, že nestačí znát jen slovíčka, ale dát dohromady celou větu. S Philem jsem si rozuměla. Mohla jsem si zkusit bavit se pouze anglicky s Angličanem. Je to dobrá zkušenost, která se nikdy neztratí.
  • Setkání mi přineslo poznání o tom, jak se žije v Anglii a nejvíc mě překvapilo, že se Angličan také naučil tolik slov česky a jak se dorozumívá mezi českými lidmi. Bomba! Připadá mi jako milý a chytrý muž a gentleman. Nejtěžší bylo pro mě vymýšlet otázky a porozumět odpovědím. (Jan Zahradník, 7.E)
  • Setkání s Philem bylo pro mě přínosem co se týče výslovnosti různých anglických slov. Nejvíce se mi líbilo, že měl smysl pro humor a že nám hodně pomáhal při vytvoření anglických vět, což také bylo pro mě nejtěžší. (Barbora Neumayerová, 8.C)
  • Líbilo se mi, že jsme mohli poznat pravou angličtinu od Angličana. Pro mě bylo nejtěžší mu rozumět, když mluvil rychle. Byl bych rád, kdyby přijel zase. (Marek Vrba, 7.E)
  • Ve čtvrtek 6.5. nás na naší škole navštívil Philip Twelves. Je to Angličan a do Čech přijel kvůli práci. Nejvíce se mi líbila jeho angličtina a způsob, kterým s námi komunikoval. Připravili jsme si pro něho spoustu otázek a on na ně odpovídal. Děkuji paní učitelce Volfové, že jsme mohli někoho takového poznat. (Petra Schluková, 7.D)
  • Už vím, jak vypadá opravdová angličtina. Nejtěžší pro mě bylo vymýšlet otázky, když jsem se ho chtěl na něco zeptat. (Martin Šobr, 7.E)
  • Beseda se mi líbila a bylo to i zábavné. Nejvíce se mi líbilo to, jak nám o sobě vyprávěl. Nejtěžší pro mě bylo, když jsem se zeptal na otázku a on mi odpověděl a potom se zeptal on mě a já jsem mu moc nerozuměl, ale nakonec jsem odpověděl. (Miroslav Šteffl, 7.E)
  • Tato beseda se mi líbila. Nejvíce se i líbilo, jak se nám Phil představil a jak se správně mluví v Anglii... (Eva Živná, 7.E)
  • Už vím, jak se v Anglii mluví, jaká je správná výslovnost... (Tereza Šperlová, 7.E)
  • Líbilo se mi to, přineslo nám to novou zkušenost mluvit s někým, kdo mluví jiným jazykem. Bylo to hezké zpestření hodiny, všichni skvěle spolupracovali. (Kristýna Vlachová, 7.E)
  • Beseda mi přinesla spoustu zajímavých nových věcí o Anglii, nových slovíček a také zážitek setkat se v Česku s Angličanem... (Andrea Vavřičková, 7.E)
  • Už vím na živo, jak vypadá Angličan a jak zní správná angličtina. Líbilo se mi celkově všechno a také jsme se dost zasmáli. Nejtěžší bylo sebrat odvahu a dát mu nějakou otázku. Doufám, že někdy zase přijde a na delší dobu! (Zbyněk Zábrš, 7.E)
  • Poznala jsem, jak mluví opravdový Angličan. Až pojedu se školou do Anglie, budu více rozumět. Nejtěžší pro mě bylo zapamatovat si informace od Phila. A také se mi líbilo, jak paní učitelka uměla anglicky a s Philem se domluvila bez problémů :-) (Eva Šteflíková, 7.E)
  • Slyšela jsem pravou angličtinu a dozvěděla jsem se, že písmeno „ř“ je těžké, i když nám přijde jednoduché. Dozvěděla jsem se, že bych se s Angličanem asi domluvila. Nejvíc se mi líbilo, že s Philem byla legrace. Nejtěžší asi bylo odhodlat se a zeptat se Phila na něco. (Diana Voráčková, 7.E)  

 

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Poděkování od účastníků návštěvy z KrškaNEW

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY NEW

Účast v matematické soutěži PANGEANEW

První přespolní běh pro naše atlety

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

Přírodovědné bádání 2023/2024

Akce lezeckého kroužku

ÚSPĚCH v Přehlídce dětských recitátorů

Návštěva v SVČ Slunečnice

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti