Menu schované do tlačítka

 

Přeštičtí žáci si zahráli na Svátku fotbalu 2009

McDonald´s Cup je největší dětský fotbalový turnaj v Evropě, který se hraje na prvním stupni základních škol v České republice (účastní se 85% všech ZŠ) a jehož vyvrcholením je Svátek fotbalu, setkání nejlepších krajských týmů ve starší kategorii.

Pořadatelem letošního dvanáctého ročníku byla Asociace školních sportovních klubů ve spolupráci s ČMFS a MŠMT ČR, patronem turnaje se stal Patrik Berger. V přeštické škole se tohoto postupového turnaje účastní tradičně chlapci a děvčata 2. – 5. tříd ve dvou kategoriích: mladší kategorie A (2.a 3.třída), starší kategorie B (4.a 5.třída).

A letos se jim opravdu dařilo! V okrskovém kole 23.4. v Chlumčanech v obou kategoriích hladce zvítězili a stejný úspěch si zopakovali i 5.5. na okresním kole v Přešticích.

V krajském kole, které se konalo 26.5. na umělém trávníku 33. ZŠ v Plzni, se utkalo v každé kategorii osm nejlepších školních fotbalových družstev Plzeňského kraje. Ani tady se naši fotbalisté neztratili a získali v mladší A kategorii 3. místo a v kategorii B 2. místo. Díky tomu, že vítězná 33. ZŠ Plzeň měla postup zajištěn z titulu pořádající organizace, postoupilo do celostátního finále z druhého místa i družstvo Přeštic.

Dvoudenní Svátek fotbalu probíhal 8. – 9. 6. na stadionu FC Viktoria Plzeň ve Štruncových sadech a přinesl všem spoustu krásných zážitků, setkání s fotbalovými osobnostmi, doprovodná exhibiční vystoupení a soutěže o ceny, ale především utkání šestnácti nejlepších školních týmů ČR. Žáci ZŠ Přeštice se do republikového finále probojovali poprvé v historii turnaje a snad i symbolicky ve dvanáctém ročníku získali 12. místo.

Děkuji všem hráčům obou kategorií za vynikající reprezentaci přeštické školy a přeji jim další sportovní úspěchy. Zároveň bych chtěla poděkovat trenérům J. Čechovi, J. Stehlíkovi a T. Benediktovi, kteří týmy turnajem provázeli, a vzhledem k tomu, že pořádající školou okresního kola byla ZŠ Přeštice, patří poděkování i všem členům fotbalového oddílu TJ Přeštice, kteří se na organizaci podíleli.

Mgr. A. Němečková

FOTOGALERIE - REPUBLIKOVÉ KOLO

FOTOGALERIE - KRAJSKÉ KOLO

FOTOGALERIE - OKRESNÍ KOLO

 

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Přírodovědné bádání 2023/2024NEW

Akce lezeckého kroužku NEW

Lyžařský kurz 7.B + 7.E NEW

ÚSPĚCH v Přehlídce dětských recitátorůNEW

Návštěva v SVČ SlunečniceNEW

HUDEBNÍ ŠKATULKYNEW

BASKETBAL – úspěšný start do sezóny

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

Vítězství ve vybíjené

Tvoříme a vaříme společně

Exkurze za plzeňskými památkami (8. ročník)

EXPEDICE PRAVĚK (4. ročník)

BISTRO na druhém stupni
OPĚT V PROVOZU

Program ZDRAVÁ 5 se všem líbil

Úspěch v krajském kole pěvecké soutěže

Velikonoční pozdrav do Krška

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti