Menu schované do tlačítka

 

Vyhrajeme nad Babicí Žloutenicí

Žloutenka – slovo, které v poslední době slyšíme velmi často. V čem spočívá prevence nákazy žloutenkou, to byla náplň projektu Střední zdravotnické školy v Klatovech.

8. 10. se zástupci všech pěti devátých tříd naší základní školy pod vedením p. učitele Mgr. J. Rajčoka vypravili do Klatov. Cílem jejich vyučování toho dne bylo naplnit heslo Vyhrajeme nad Babicí Žloutenicí. Ve škole je očekával tým studentů 3. ročníku vedený vyučujícími Mgr. Alenou Kramlovou a Mgr. Petrou Jiříkovou, aby naše žáky poučil o možnostech prevence nákazy hepatitidou A i B.

 Dalším úkolem jednotlivých skupin bylo připravit scénku, v níž bude vystupovat Baba Žloutenice, vyrobit kostým pro tuto postavu a další den na 1. stupni naší ZŠ předvést svým mladším spolužákům, jaká je účinná prevence nákazy. Úkoly zajímavé, neobvyklé a přínosné.

Takto na svoji návštěvu SZŠ v Klatovech vzpomínají dvě přímé účastnice, žákyně 9. C:
Když jsme přišli do klatovské školy, třeťáci nás uvítali v bílých pláštích a odvedli do třídy. První hodinu nám přednášeli o typech žloutenky a o tom, jak se bránit nákaze. Naučili jsme se, jak si správně mýt ruce, abychom nákazu nepřenášeli dál. Druhou hodinu jsme si rozdělovali role ve scénce pro děti z 1. stupně. Také jsme dělali kostým z krepového papíru pro Babici Žloutenici. Ke konci hodiny nám třeťáci ukázali svoji školu, nejvíce se nám líbila posilovna. Třetí hodinu jsme připravovali scénku. 11. října jsme se opět s p. učitelem Rajčokem vypravili na 1. stupeň. Protože nás, devátých tříd, je pět, každá skupina dostala jeden ročník, kde předváděla, co se naučila. My jsme dostali prvňáčky. Děti byly pozorné a hodné, a tak to vše dobře dopadlo. Kromě nových poznatků přivezli žáci i plakáty vyrobené samotnými studenty SZŠ, ty v současné době informují všechny žáky ZŠ o prevenci nákazy žloutenkou. Tato zajímavý projekt klatovské střední školy oslovil naše žáky a věříme, že nebyl posledním.

Rada dětí 1. stupně reagovala takto:

Milí kamarádi!

Děkujeme vám za vystoupení o Babici Žloutenici. Dozvěděli jsme se, jak se máme chovat, abychom se nenakazili. Také jsme se naučili, jak se správně myjí ruce. Vystoupení bylo nejen poučné, ale i legrační a pěkné.

Za žáky prvního stupně zástupci rady dětí: Jindřich Fiala, Michaela Pešková, Milan Andrlík, Radová Ivana, Šilhavá, Dominik Dobiš, Marie Tesařová, Karolína Sedláčková, Tůma, Tůmová Gabriela, Markéta Pešinová, Dominik, Kryštof Krs, Císařová, Francouz, Tomáš Bešta.

video1    video2     video3

ŠKOLNÍ ROK 23/24
organizace, volné dny, pomůcky...

Nabídka zájmových kroužků

ÚSPĚCHY V SOUTĚŽÍCH


Z NAŠICH AKCÍ

Ohlasy účastníků návštěvy z partnerské školy + FOTO
(Projekt Krško)
NEW

UKLIĎME ČESKO (5. ročník)NEW

Účast atletů na druhém přespolním běhu

Poděkování od účastníků návštěvy z Krška

Z AKCÍ ŠKOLNÍ DRUŽINY

Účast v matematické soutěži PANGEA

Báječné Velikonoce v DPH

Návštěva Area D

Beseda – Harry Potter

Finálový florbalový turnaj v Praze

Úspěch v celostátním kole pěvecké soutěže

V Í C E


ZAJÍMAVOSTI

Pocta Josefu Hlávkovi
ke 190. výročí narození

Prestižní cena za vědu pro paní Lenku Zdeborovou, naši bývalou žákyni

Letecké snímky školních budov

Ze života Josefa Hlávky - videopořad

Jak povodeň v roce 2002 ohrožovala školu


jídelníček

youtube

Počasí u nás


archiv

 

Základní škola Josefa Hlávky Přeštice, Na Jordáně1146
IČO: 49181891
webmaster  

Prohlášení o přístupnosti